Social Icons

twitterfacebookgoogle plusrss feedemail

Thursday, 5 September 2013

#PemilihanUMNO: GEMPAR!! 4 JENTERA PEMUDA BAKAL GEGAR BARISAN MAJLIS TERTINGGI!! #TF4MT!!


Empat anggota exco daripada Pergerakan Pemuda Umno bakal bertanding merebut kerusi Majlis Tertinggi (MT) Umno Oktober depan, kata Ketuanya, Khairy Jamaluddin.
Menurut beliau keputusan itu dibuat selepas mengadakan perbincangan bersama Exco dan perwakilan Pemuda Umno hari ini.

"Kita kemukakan empat calon daripada pergerakan pemuda bertanding Majlis Tertinggi Umno Malaysia.

"Saya sebulat suara menyokong dan meminta semua perwakilan memberi sokongan tidak berbelah bahagi kepada empat calon kita," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco Pemuda Umno Malaysia di PWTC hari ini.

Empat nama yang bakal berentap ialah Naib Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim, Ketua Penerangan, Datuk Rizal Merican, Exco Biro Ekonomi, Datuk Sohami Shahadan serta Ketua Unit Media Baru, Tun Faisal Tun Ismail Aziz.

Selain itu Khairy yang juga Menteri Belia dan Sukan turut mengumumkan calon yang akan bertanding bagi mengisi kerusi Naib Ketua Pemuda.

Antara empat nama yang disebut adalah tiga daripada Exco Pemuda Jamili Jaafar, Lokman Nor Adam dan Irwan Zulkifli serta Ketua Pemuda Umno Perak, Khairul Azwan Harun.
Khairy dalam pada itu turut mengulangi kenyataannya untuk mempertahankan kerusi Ketua Pemuda.antarapos

Terbaiklah ! Keempat-empat calon merupakan mereka yang selama ini bekerja untuk pemuda dan bertungkus-lumus untuk UMNO rasanya tidak salah perwakilan memberikan sokongan.

source

No comments:

Post a Comment

WARTA RAKYAT SYNDICATE